20/450-7770 H-P 10-15 óra között!  |  GYIK  |  Elérhetőség

Bejelentkezés  |  Regisztráció

  
  

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Elfogadás dátuma: 2018-07-03

Tartalomjegyzék
 Adatkezelési tájékoztató
o Adatkezelő adatai
o A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt
személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama
o Adatfeldolgozás
o Az érintett jogai

Adatkezelő
Név: Fer-Gum 2000 Kft
Székhely: 2340 Kiskunlacháza Dömsödi út 43.
Levelezési cím, panaszkezelés: 2340 Kiskunlacháza Dömsödi út 43.
E-mail: tapadas.hu@gmail.com
Telefonszám: 06205404184
Weboldal: http://www.tapadas.hu/
Tárhelyszolgáltató
Név: Navar Consulting Kft.
Levelezési cím: 1163 Budapest Romhány u. 17.
E-mail cím: info@navar.hu
Telefonszám: +36-1-630-1350
A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések
leírása
A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás
Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie
betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el
azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és

közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a
látogatóinkról.
A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az
egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy
titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön
azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes
cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.
A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön
hozzájárulása.
A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:
Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a
fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.
Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és
azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra.
Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a
látogató. Élettartamuk 60 nap.
Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát.
Élettartama 60 nap.
Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt
termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.
Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes
nézetre. Élettartama 365 nap.
Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a
cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.
Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.
Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e
már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.
Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót.
Élettartama 90 nap.
Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a
böngésző bezárásáig tart.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek
elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken
találhat:
 Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-
manage-cookies#ie=ie-11
 Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-
your-computer
 Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-
szamito
 Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
 Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok
A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat.
Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak
abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.
Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a
marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú
hozzájárulást ad számunkra.
A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:
Kapcsolatfelvétel
Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk
valamely termékkel kapcsolatban.
Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok
Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.
Az adatkezelés időtartama
Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.
Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára.
[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]
Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást
tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A
regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele
Kezelt adatok
Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a
megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.
Az adatkezelés időtartama
A hozzájárulásának visszavonásáig.
Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára
[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]
A rendelés feldolgozása
A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési
tevékenységek
Kezelt adatok
Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a
megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.
Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása
a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.
Az adatkezelés időtartama
Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.
Az adatkezelés jogalapja
A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]
A számla kiállítása
Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli
bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2)
bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és
közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama
A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8
évig meg kell őrizni.
Az adatkezelés jogalapja
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla
kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése
alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].
Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés
Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.
Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama
Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.
Az adatkezelés jogalapja
Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].
Garanciális ügyintézés
Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben
Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.
Kezelt adatok
Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.
Az adatkezelés időtartama
A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
Az adatkezelés jogalapja
Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha
hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése
alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont
szerinti adatkezelés]
Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik.
Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása
elengedhetetlen.
Kezelt adatok
Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.
Az adatkezelés időtartama
A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
Az adatkezelés jogalapja
Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a
fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig
köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti
adatkezelés].
A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt
adatok
A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer
eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság
érdekében.
Kezelt adatok
A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.
Az adatkezelés időtartama
A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás
időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.
Az adatkezelés jogalapja
A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés
c) pont szerinti adatkezelés]
Marketing célú adatkezelések
A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés
Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama
Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő
számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]
A személyre szabott reklámok küldésével és
megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés
Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama
A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő
számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]
Remarketing
Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.
Kezelt adatok
A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.
Az adatkezelés időtartama
Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:
Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/
Google Analitycs tájékoztató:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu
Facebook tájékoztató:
https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen
Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára
[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].
További adatkezelések
Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást
nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az
adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).
Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli
adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az
Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen
személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról
kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.
Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez
kapcsolódó tevékenységükről
A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás
Az adatfeldolgozó megnevezése: Navar Consulting Kft.
Az adatfeldolgozó elérhetőségei:
Telefonszám: +36-1-630-1350
E-mail cím: info@navar.hu
Székhely: 1163 Budapest Romhány u. 17.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását
végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.
Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-1-767-8200
Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@posta.hu
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru
kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a

postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul
törli.
Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve:Navar Consulting Kft.
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 1163 Budapest Romhány u. 17.
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: +36-1-630-1350
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe:info@navar.hu
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek
kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél
küldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.
Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés
Az adatfeldolgozó megnevezése: Kácser Ildikó
Az adatfeldolgozó székhelye: 2340 Kiskunlacháza Gaál Imre u. 3.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: 06-24-519905
Az adatfeldolgozó e-mail címe: konyvelesemnek@gmail.com
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a
számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és
címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének
megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.
Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás
Az adatfeldolgozó megnevezése: KBOSS.hu Kft. Számlázz.hu
Az adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 (30) 3544-44789
Az adatfeldolgozó e-mail címe:info@szamlazz.hu
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli
bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a
számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő
időtartamban kezeli, ezt követően törli.
Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:
 a hozzájárulás visszavonásának joga
 személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
 helyesbítéshez való jog
 adatkezelés korlátozása,
 törléshez való jog
 tiltakozáshoz való jog
 hordozhatósághoz való jog.
Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az
Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében
személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat,
amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában
elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a
panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és
panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az
azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint
vásárlót is be tudjuk azonosítani.
Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg
Adatkezelő.
A hozzájárulás visszavonásának joga
Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a
megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még
nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem
tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli
előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből,
valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos
érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.
A személyes adatokhoz való hozzáférés
Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy
személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult
arra, hogy:
 a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
 a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
o az adatkezelés céljai;
o az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
o információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve
amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
o a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem
lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
o az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó
személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok
kezelése ellen;
o a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
o ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden
elérhető információ;
o az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a
profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott
logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés
milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.
A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére
irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést
számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.
A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását
követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.
Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a
felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és
ellenőrizni.
Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az
adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.
Helyesbítéshez való jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó
pontatlan személyes adatokat.
Adatkezelés korlátozásához való jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak
valamelyike teljesül:
 Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok
pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a
korlátozásra;
 az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például
azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért
nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés
céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy
védelméhez; vagy
 Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az
adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos
indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést
korlátozni kell.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak
az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az
Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás
feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.
Törléshez - elfeledtetéshez való jog
Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó
személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
 a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő
gyűjtötte vagy más módon kezelte;
 Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező
jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
 a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján
megállapítást nyert,
 a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban
előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt
személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia
és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható
lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az
adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra
mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:
 a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása
céljából;
 a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy
tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében
megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve
közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása
keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha
Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy
fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).
Tiltakozáshoz való jog
Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon
személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a
személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan
kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel,
jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez,
érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra,
hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése
ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha
Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen,
akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
Hordozhatósághoz való jog
Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön
önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön
által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy
csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor
kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára
továbbítsa.
Automatizált döntéshozatal
Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen
alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy
Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles
megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek
védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről
emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson
be.
A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:
 Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében
szükséges;
 meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi
lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét
szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.
Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés
Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett
jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25.
napjával megszűnt.
Adatbiztonsági intézkedések
Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében,
hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás,
nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és
sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás
ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak
érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor
az Ön személyes adataival dolgoznak.
Jogorvoslati lehetőségek
Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó
törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes
adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail:
ugyfelszolgalat@naih.hu).
Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések
megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az
Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.
Adatkezelési tájékoztató módosítása
Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és
jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő
használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.
Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő
célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt
az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:
 a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az
időtartam meghatározásának szempontjairól;
 azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes
adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,
és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése
ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés
esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
 hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor
visszavonhatja,
 a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses
kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön
köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges
következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a
profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és
arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen
jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.
Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja
hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.
A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési

információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a
továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

  
  

  

Gumimárkák

  



  

Hirlevél

 
Szeretne értesitéseket kapni emailben a kedvezményekről, különleges ajánlatokról vagy új termékekről?